Regeringens Moonwalk-politik!

jonass

Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, beskrev regeringens politik på ett fyndigt sätt genom att beskriva den som Michael Jacksons världsberömda Moonwalk dans som ser ut att man går framåt när man i verkligheten går bakåt.

Den sista partiledardebatten i Riksdagen denna vår avslutades annars med att alla försök att attackera Sverigedemokraterna i stort sett misslyckades då alla argument rann av Jimmie Åkesson likt vatten på en gås. Istället fick vi se hur saknaden efter starka ledare och goda företrädare för Sverige saknas.

Överhuvudtaget saknas en debatt om socialliberal politik. Det är skyttegravs-debatt där samma gamla argument används och där regeringens största motargument till övriga partiers attacker är att alliansregeringens politik inte fungerat efter 8 års styre.

Även om det stämmer att skattesänkarpolitik i 8 år inte löst Sveriges problem så hjälper det inte att ducka inför att presentera egna förslag på hur man vill leda landet. Troligtvis väljer man att inte lägga fram någon politik för att man efter mandatperioden då inte heller kommer behöva stå till svars för en misslyckad politik.

Nä, Sverige behöver en rejäl totalrenovering av den svenska politiken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s