Smartphone-liknande politik

IMG_5686__880

Den svenska politiken är som en person som går runt och knappar in text på sin mobiltelefon.

Vi har alla sett dem, sms-ande, skrivandes på i olika sociala medier och som går in i allt och alla utan att ha någon som helst kontroll över var de befinner sig eller vad de stöter emot. Blicken är helt riktad mot den lilla skärmen på deras smartphones och de har ingen aning om vad som försiggår runtomkring dem.

Tvärtom kan man många gånger se hur de blir irriterade på andra människor som de stöter emot eller krockar med fast det egentligen är de själva som är orsaken. Lösningen borde vara en helt egen fil på gågatorna för mobiltelefonanvändarna. Egentligen borde filen också vara inglasad så att den håller mobilanvändarna innanför linjerna och inte förstör för alla andra som går utanför.

På samma sätt känns den svenska politiken senaste 4-5 åren. Allt handlar om flyktingarnas och tiggarnas fel. ALLT är deras fel! Det spelar ingen roll vad som är viktigt eller vad som sker i övrigt i samhället så är precis allt deras fel. Bensinpriset höjs – flyktingarnas fel. PISA-resultaten låga – flyktingarnas fel. Handeln tappar i försäljning – tiggarnas fel. Bostäder saknas – flyktingarnas fel. Ja, i stort sett allt skylls på den enkelriktade politiken i Sverige.

Men det vill nu partiet Socialliberalerna ändra på! De menar att man borde låta alla enfaldiga politiker få sin egna fil att gå i, gärna inhägnad så de inte kommer utanför och förstör den verkliga politiken och infekterar hela samhället med sina urbota dumma anklagelser för deras egna oförmåga att kunna hålla sig till ämnet och hitta bra lösningar.

För liksom mobilanvändaren som går på andra människor på gågatan med sin blick fastklistrad vid skärmen, så förstör politikerna för sin omgivning genom att låta hela debatten handla om stopp och förbud mot flyktingar och tiggare.

– Låt oss istället leta upp de verkliga felen, som ofta visat sig vara politikernas tidigare misstag likt sms-ande mobilanvändarnas, och fortsätta bygga ett framgångsrikt land på det sätt som vi har god tradition av att göra, säger man från Socialliberalerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s