crowd

Under ytan, bakom alla nyhetsrapporteringar om bombsprängningar, knivmord, massinvandring och Sverigedemokraternas anti-tiggerikampanjer, där finns den verkliga faran. Den är större, mörkare, farligare och den smyger sig på oss utan att någon på riktigt rapporterar om den.

På sociala medier hänger man på drevet från media som beskrivs ovan. De som inte orkar eller inte är intresserade av ständiga rapporteringar om hat och hot, de tar bilder på sin hund, de vackra sommarkvällarna med ett glas vitt vin på en uteserveringen eller delar bilder som deras favoritskådespelare eller sångare lagt ut på nätet. Man solar sig i glansen så länge man tror att man själv går säker.

Samtidigt växer den stora faran i kubik som en stor, växande sfär som är redo att sluka allt i sin väg. Mörkret inuti är totalt, skrämmande och om vi alla kände till den skulle rädslan vara större än den vi känner inför döden. Men ingen rapporterar om den, i alla fall inte fullt ut och inte som någon mäktig fara. Det skulle annars kunna vara en storsäljare som säljer många lösnummer. Det skulle kunna få folk att bänka sig framför sina stora TV-skärmar som inför Melodifestivalen och snabbt delas på mobilerna i olika forum. Om man bara visste…

Den tredje makten skuggar och granskar den första och den andra. Både den som granskar och de som granskas förfaras över att de tappar i popularitet att de tar till varje medel för att förmedla mer anpassade nyheter till den storm av opinion de själva bidragit till att bilda. Det är en växande spiral som nått höjder som gör att ingen tror att man kan hoppa av den längre. Märkligare besked kommer dag för dag för att skapa sensationsrubriker. Allt görs för att, antingen anpassa sig till populistiska utspel eller, hetsa folket till hårdare tag och grymmare attityder mot sina medmänniskor.

Men ingen rapporterar om det verkliga hotet mot demokratin. Alla vill skrika högst, inte minst media och deras ledarskribenter. De väljer att göra det genom att föra en debatt om invandring, flyktingar, våldsbrott, lögnare och enorma kostnader för landet, allt på ”repeat”. Politikerna i de olika politiska partierna försöker finna hårdare toner mot den egna befolkningen – och även andras befolkningar. Och de partier som sätter sig på tvären vill förbjuda de andra. Alla tycker något om Sverigedemokraternas framgångar och vill antingen ta del av dem eller växa genom att förbjuda folk att tycka som de själva vill. Demokratin är i verkligt stor fara.

Det är mäktiga krafter bakom den verkliga faran! Det är politiker som inte vill tappa makten eller politiker som ännu inte haft makten men som vill åt den mer än ett nyfött barn vill komma till modersmjölken. Med makten har man tillgång till näringslivet och pengarna. Med makten kan man styra folket och folket når man via massmedia. Med makten kan man också förbjuda, begränsa och avrätta.

Medan det offentliga samtalet pågår finns starka krafter som under ytan lovar att begränsa media, ja till och med stänga ner dem. Medan politiker pratar om att gå Sverigedemokraterna till mötes, planeras det i tysta rum om att förbjuda åsikter, befattningar och folkslag. Man planerar avrättningar både socialt av enskilda individer och av icke svenskfödda genom att vilja skicka dem till krigszoner. Men det stannar inte där!

Medan du blundar och egentligen tycker att det är skönt att andra driver debatten så att du slipper känna obehag för att du har det bra så finns det makter som i bakgrunden redan sållat bort dig med. Du ska inte tro att du kommer undan för att du du nyligen fått rättigheter som inte fanns tidigare för homosexuella. Du ska inte tro att du kan sova skönt om natten för att du kom till Sverige på 60-talet eller för att du föddes i landet men med invandrade föräldrar.

Den egoistiska epidemin som råder i Sverige idag drabbar även dig som gillar att läsa olika tidningar, äta på olika restauranger och gillar att resa, för att inte tala om förälska dig i någon med en mer exotisk bakgrund. För medan du kan gå runt och handla kläder, bilar och möbler, sitter det enfaldiga män och kvinnor som gnuggar sina händer och planerar hur de ska konfiskera dina bankkonton, tvinga dig att flytta ut från ditt hus och ta ditt företag ifrån dig om du inte går med på att tillverka vapen, avskeda utlandsfödda eller sluta kritisera både det tredje partiet och dess egna tidningar.

Tro inte att du går säker för att du har en akademisk utbildning. Den är ett hot mot mörkret. Med en utbildning kan du inte tillåtas ifrågasätta den sekt-liknande nya makten som väntar runt hörnet. Då väntar troligtvis fängelse eller landsförvisning för landsförräderi. Du har inte längre plats, inget skydd och ingen som står upp för dina rättigheter. De som skulle kunnat stå upp för dig har deporterats, fängslats eller hotats till tystnad. Det är inte enskilda SD-anhängare som tycker att det ska vara så här. Det är ledarna för det parti du tycker vara det enda som vågar säga ”sanningar”.

För medan du sover, solar dig och blundar för vad som pågår i kulisserna, eller till och med bara rycker på axlarna och tittar åt ett annat håll, så försvinner dina rättigheter, den demokrati som råder, din rätt till en egen åsikt och ditt fria liv! Du klagar inte och du tycker att det egentligen kan vara rätt att vi i vårt land inte kan bjuda på lite medmänsklighet. Du går på lögnerna om att hela vårt land skulle behöva ta emot världens 7 miljarder invånare. Rädslan som byggs upp inom dig är densamma som när du ser en skräckfilm. När filmen stängs av upptäcker du att det inte är en verklig fara. Men medan du ser på filmen byggs den stora faran större än ditt trygga vardagsrum och större än ditt hus.

Demokratin diskuteras inte och ingen varnar för att den är utsatt för ett enormt stort hot. Ingen förmedlar om riskerna med att din frihet tas ifrån dig. Du ska inte längre få ifrågasätta. Dina barn ska fostras på led i skolan, piskas in fakta och inte bygga egen kunskap och lära sig ifrågasätta. Allt medan tiden rinner ifrån oss fortsätter du att villigt läsa och lyssna på nyheter som handlar om annat än den verkliga faran.

När ska DU göra något åt den stora, verkliga faran och börja försvara friheten, demokratin och dina och allas våra mänskliga rättigheter?

Valdi Ivancic
Socialliberalerna

Annonser

En reaktion på ”Den verkliga stora faran

  1. Hear, hear!
    Egoismen, rädslan som får oss att begränsa vårt synfält till det mest minimala. Oviljan att se vad som sker, för det skrämmer oss.
    Det är faror och hot som skrämmer, och som SD och dess gelikar (t ex IS) använder – och växer igenom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s