Socialliberalismen är unik

Det går inte att omdefiniera socialliberalismen hur som helst. Ideologin bygger på att varje individ ska ha samma rättigheter och lika möjligheter att växa och utvecklas som andra individer i vårt samhälle. Dessutom ska varje person utifrån egna behov ha sociala tryggheten som försäkrar att ingen hamnar utanför i samhället. 

Därifrån, till att vilja driva och föra en politik ihop med Sverigedemokrater, vilka står för en helt annan värdegrund, är steget mycket långt. Socialliberalism har lika lite med den socialkonservstism (som SD säger sig stå för) att göra som med kommunism. De går inte att förena, ja inte ens diskutera och förhandla med. 

Ändå är det precis det som verkar vara Liberalernas och Jan Björklunds kommande strategi. Allt för makten, allt för extra röster i kommande val och opinionsundersökningar? Vad har Liberalerna kvar om man inför diktatur inom det egna partiet och är beredd att förhandla bort grundläggande socialliberala värden?

När liberaler (oberoende av varandra) från olika ställen i landet rapporterar om hur man från högsta nivå i partiet kräver total lojalitet och att kritiken mot SD och främlingsfientlighet måste tystna, vad har då partiet kvar av den socialliberala själen? 

Är det dags för det nya socialliberala partiet att ta vid? Kan Socialliberalerna locka över medlemmar och väljare med sin öppenhet och helt annorlunda ledarstil? Är Liberalernas tid förbi och förpassad till skuggan av SD nu?

Socialliberalismen som ideologi är unik! Den kan inte blandas med främlingsfientlighet eller intolerans och skrämseltaktik där folk tystas för sina åsikter och det som de tror på.

Socialliberalism förhandlar man inte bort!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s